29 Temmuz 2017 Ehliyet Sınavı Trafik Soruları Çöz

29 Temmuz 2017 Ehliyet Sınavı Trafik Soruları Çöz


Soru – 13

Aşağıdakilerden hangisi trafikte sürücülerden beklenen olumlu davranış özelliklerindendir?

A) Kendi kendine kurallar koymak
B) Bencilce davranışlarda bulunmak
C) Paylaşmayı bilmek ve saygılı olmak
D) Saygıyı öncelikle başkalarından beklemek

Cevap için tıkla...
Cevap: C seçeneğidir.

Soru – 14

• Tescile bağlı araçların muayenelerini yapmak veya yaptırmak
• Trafik zabıtasının görev ve yetkileri saklı kalmak üzere, araçların ağırlık ve boyut kontrollerini yapmak veya yaptırmak ve denetlemek

Yukarıdaki görev ve yetkiler, verilen kurumlardan hangisine aittir?

A) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına
B) Karayolları Genel Müdürlüğüne
C) Emniyet Genel Müdürlüğüne
D) İçişleri Bakanlığına

Cevap için tıkla...
Cevap: A seçeneğidir.

Soru – 15

Şekildeki kavşakta; ileriye yeşil, sola kırmızı ve sağa yeşil oklu ışık yanmaktadır.

2017 trafik sorusu

Buna göre hangi numaralı şeritteki araçlar yollarına devam edebilir?

A) Yalnız 2          B) 1 ve 2
C) 1 ve 3             D) 2 ve 3

Cevap için tıkla...
Cevap: D seçeneğidir.

 


Soru – 16

Aşağıdakilerden hangisi “tehlikeli viraj yön levhası” anlamındadır?

A) a     B) b

C) c          D) d

Cevap için tıkla...
Cevap: A seçeneğidir.

Soru – 17

Aşağıdaki tehlike uyarı işaretlerinden hangisi yaklaşılmakta olan kavşağın kontrolsüz olduğunu belirtir?

A) a        B) b

C) c        D) d

Cevap için tıkla...
Cevap: B seçeneğidir.

Soru – 18

Aşağıdakilerden hangisi azami hız sınırlaması anlamındadır?

A) a        B) b

C) c         D) d

Cevap için tıkla...
Cevap: D seçeneğidir.

Soru – 19

Aşağıdaki trafik tanzim işaretlerinden hangisi “taşıt trafiğine kapalı yol” anlamındadır?

A) a          B) b

B) c          D) d

Cevap için tıkla...
Cevap: A seçeneğidir.

Soru – 20

Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

ilkyardim sorusu 2017

A) 08.00-16.00 saatleri arasında yayaların yola giremeyeceğini
B) 08.00-16.00 saatleri arasında motorlu taşıtların yola girebileceğini
C) 08.00-16.00 saatleri arasında yolun motorlu taşıt trafiğine kapalı olduğunu
D) 08.00-16.00 saatleri arasında motorlu taşıtların yol kenarına park yapabileceğini

Cevap için tıkla...
Cevap: C seçeneğidir.

Soru – 21

Taşıt yolu üzerine çizilen şekildeki çizgilerin anlamı nedir?

taralı alana girilmez

A) Yavaşlama çizgisi
B) Taralı alana girilmez.
C) Bölünmüş yol başlangıcı
D) Taralı alan içine park edilebilir.

Cevap için tıkla...
Cevap: B seçeneğidir.

Soru – 22

Sürücülerin, kavşaklara yaklaşırken yerleşim yerleri dışında – – – – metre, yerleşim yerlerinde – – – – metre mesafe içinde ve kavşaklarda şerit değiştirmeleri yasaktır. Verilen cümlede boş bırakılan yerlere sırayla aşağıdakilerden hangileri yazılmalıdır?

A) 50 – 10        B) 100 – 20
C) 150 – 30      D) 200 – 40

Cevap için tıkla...
Cevap: C seçeneğidir.

Soru – 23

Sürücüler; yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken, görüş yetersizliği olan tepe üstü ve dönemeçlerde aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

A) Hızını azaltmalı
B) Öndeki aracı geçmeli
C) En sol şeritten gitmeli
D) Dörtlü ikaz ışıklarını yakmalı

Cevap için tıkla...
Cevap: A seçeneğidir.

Soru – 24

Otoyolda 120 km/saat hızla seyreden bir otomobil sürücüsü, önündeki araçla arasında en az kaç metre mesafe bırakmalıdır?

A) 30      B) 40      C) 50      D) 60

Cevap için tıkla...
Cevap: D seçeneğidir.

Soru – 25

Geceleyin arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

A) Arkadaki araç sürücüsüne sinyalle geç işareti vermesi
B) Hızını sabit tutması, gerekirse yavaşlaması
C) Uzağı gösteren lambaları yakması
D) Taşıt yolunun soluna yaklaşması

Cevap için tıkla...
Cevap: B seçeneğidir.

Soru – 26

Sola dönüş yapacak olan sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

A) Dar bir kavisle dönmesi
B) Döneceği yönü önceden işaretle bildirmesi
C) Dönüşünü tamamladıktan sonra hızına uygun şeride girmesi
D) Kurallara uygun olarak karşıya geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermesi

Cevap için tıkla...
Cevap: A seçeneğidir.

Soru – 27

Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası ve ışıklı işaret cihazı bulunmayan kontrolsüz kavşaklarda, aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

A) Tali yoldan ana yola çıkan sürücülerin, ana yoldan geçen araçlara yol vermesi
B) Dönüş yapan sürücülerin, doğru geçmekte olan araçlara yol vermesi
C) Bütün sürücülerin geçiş üstünlüğüne sahip araçlara yol vermesi
D) Motorlu araçlardan sağdakinin, soldan gelen araca yol vermesi

Cevap için tıkla...
Cevap: D seçeneğidir.

Soru – 28

I. Ambulansa eskortluk yapmak
II. Taşıt yolu üzerinde yer açmak
III. Bir kavşakta ise kavşağı derhal boşaltmak

Geçiş üstünlüğü bulunan bir aracın duyulur veya görülür işaretini alan araç sürücüsü, yukarıda verilenlerden hangilerini yapmak zorundadır?

A) Yalnız I        B) I ve II.
C) II ve III.        D) I, II ve III.

Cevap için tıkla...
Cevap: C seçeneğidir.

Soru – 29

hatalı park sorusu

Şekle göre hangi numaralı araçlar hatalı park edilmiştir?

A) Yalnız III        B) I ve II.
C) I ve III.           D) I, II ve III.

Cevap için tıkla...
Cevap: C seçeneğidir.

Soru – 30

Aşağıdakilerden hangisinin kara yollarında geceleyin seyrederken yapılması yasaktır?

A) Geçme sırasında öndeki aracın ışıkla uyarılması
B) Karşılaşmalarda uzun hüzmeli farların yakılması
C) Öndeki araç yakından izlenirken kısa hüzmeli farların yakılması
D) Sis ışıklarının sadece sis, kar ve şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu hâllerde kullanılması

Cevap için tıkla...
Cevap: B seçeneğidir.

Soru – 31

yükseklik gabari sorusu

Şekildeki trafik tanzim işareti, kamyona hangi anlamda gabari sınırlaması getirmektedir?

A) Yükseklik       B) Uzunluk
C) Genişlik         D) Ağırlık

Cevap için tıkla...
Cevap: A seçeneğidir.

Soru – 32

I. Araç içinde savrulma
II. Araçtan dışarı fırlama
III. Ölüm ve yaralanmalarda artma

Verilenlerden hangileri, kaza anında emniyet kemerinin kullanılmaması sonucu meydana gelebilecek durumlardandır?

A) Yalnız I       B) I ve II.
C) II ve III.       D) I, II ve III.

Cevap için tıkla...
Cevap: D seçeneğidir.

Soru – 33

Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında sürücünün asli kusurlu sayılacağı durumlardan biri değildir?

A) Kurallara uygun olarak park etmiş araçlara çarpmak
B) Geçme yasağı olan yerlerden geçmek
C) Kavşaklarda geçiş önceliğine uymak
D) Arkadan çarpmak

Cevap için tıkla...
Cevap: C seçeneğidir.

Soru – 34

Kara Yolları Trafik Kanunu’na göre “C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE” sınıfı sürücü belgeleri kaç yıl süreyle geçerlidir?

A) 2      B) 5      C) 7      D) 10

Cevap için tıkla...
Cevap: B seçeneğidir.

Soru – 35

• Gereksiz yere korna çalınması
• Egzoz susturucularının orijinalliğinin bozulması
• Araç camlarının açılarak yüksek sesle müzik dinlenilmesi

Verilen davranışların yapılması aşağıdakilerden hangisine sebep olur?

A) Yolculuğun huzurlu geçmesine
B) Yolculuk süresinin kısalmasına
C) Trafiğin hızlı akmasına
D) Gürültü kirliliğine

Cevap için tıkla...
Cevap: D seçeneğidir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir